N

Vi har +20 år i branchen

N

Fokus på det gode håndværk

N

Eget snedkerværksted

N

100 procent ærlige råd

Huset på Rømsø

En speciel renoveringsopgave

I foråret 2012 tog vi fat på en noget speciel renoveringsopgave, en af den slags opgaver, som kræver en god portion planlægning, da den foregik på en lille ø, hvor det ikke er sådan at få fat i hverken materialer eller værktøj, hvis man har glemt det inde på fastlandet, fortæller tømrermester Jesper Bergholdt.

I Storebælt ud for Kerteminde ligger den lille ubeboede ø Romsø, som ejes af Hverringe Gods. Under en storm var et højt bøgetræ væltet ned i ejendommen Mosebo, der er en af øens i alt 9 huse, og havde forårsaget en del skade på både murværket og tagkonstruktionen.

Traktor, vogn, tømmer, tagsten, stillads, værktøj og øvrige materialer måtte sejles til Romsø om bord på prammen ”James”. Selv måtte vi dagligt tage turen fra Kerteminde Havn med Romsøbåden, der har plads til 17 personer. Opgaven, der omfattede opmuring af det ødelagte murværk samt montering af Divoroll Top undertag og oplægning af røde Dantegl vingetagsten tog ca. halvanden uge. På den tid kom vi til at kende øen rigtig godt – ikke mindst dyrelivet. Der er et rigt fugleliv og en stor bestand af ca. 180 rådyr, som nysgerrigt kiggede forbi vores arbejdsplads. Vi fik også at mærke, hvordan stærk blæst i Storebælt påvirker besejlingen af øen. Er vinden i et bestemt hjørne, har Romsøbåden svært ved at lægge til på øen. Der var et par dage, hvor det var lige før, vi måtte overnatte på Romsø, men det lykkedes dog til sidst at komme sikkert til fastlandet.

Indtil begyndelsen af 1960’erne, hvor landbrugsdriften ophørte, var der omkring 50 fastboende på Romsø. Siden 1996, da det sidste bestyrerpar flyttede, har øen været ubeboet. Der er mulighed for at udforske Romsø nærmere i perioden fra 1. april til 31. august, hvor Romsøbåden sejler fra Kerteminde Fiskerihavn til den en kvadratkilometer store ø hver onsdag og lørdag.